Udgivet i

Kurasyn 360X

 

Hvad er Kurasyn?
Et supplerende fodertilskud til heste med høj biotilgængelighed af Curcumin kombineret med hyaluronsyre. Kurasyn kan fodres til heste som et ernæringsmæssigt supplement.

Curcumin – Aktivt Gurkemeje
Curcumin er den aktive komponent i gurkemeje. Gurkemeje er et ganske velkendt krydderi med antioxidante egenskaber, som giver støtte til fordøjelses-, muskuloskelet- og immunsystemet.

Gurkemeje indeholder cirka 1,6-3,3% curcumin og optages dårligt i kroppen, hvorimod curcumin indholdet i det aktive materiale i KURASYN 360X indeholder 14 % Curcumin, og er mange gange mere biotilgængelig.

 

 

HVORDAN CURCUMIN FUNGERER OG BIOTILGÆNGELIGHED
De gode egenskaber i Curcumin er begrænset af dets lave opløselighed i vand og tilsvarende absorption igennem tarmvæggen. Dyreforsøg har vist at naturligt/standard curcumin ekstrakt metaboliseres hurtigt og udskilles i fæces og har derfor begrænset systemisk biotilgængelighed. Curcumin skal gives gennem en bærer for at forbedre biotilgængeligheden og absorption i blodet og det målrettede væv.

 

Ved indkapsling af curcumin med naturlige oligosaccharider (kulhydrater) forbedres vandopløseligheden, fordelingsevnen og absorptionen. Denne unikke tredimensionelle struktur af dette oligosaccharid skaber et inde hydrofobt (vandafvisende) hulrum, som transporterer curcumin molekyler til tarmene. Det hydrofile (vandelskende) ydre sikrer derimod tilpasning i de vandige systemer.

Curcumin transporteres uændret gennem maven ind i den øvre tarmkanal (tyndtarmen) hvor curcuminmolekylerne optages i kroppen gennem epitel cellemembranen.

En biotilgængelighedsundersøgelse med den type curcumin der anvendes i KURASYN 360X viste at, Curcumin blev optaget 85 gange mere effektivt i blodet, sammenlignet med standard curcuminpulver udvundet af gurkemeje. (Purpura et al.).

 

 

 

 

POTENT ANTI-OXIDANT TIL MUSKLER OG TRÆNINGS RESTITUERING

Konkurrence på højt niveau og tung træning forårsager en stigning i muskel- og led ømhed. Dette kan begrænse præstationen i træning og efterfølgende i konkurrence.

Mange undersøgelser har vist, at intens træning producerer betydelige mængder af reaktive oxygenarter (ROS). Produktionen af ​​ROS som følge af motion har været forbundet med muskelskader og ømhed. Under fysisk træning, vil forbruget af ilt der aktiverer skeletmuskulaturen øges, hvilket fører til overproduktion af ROS, fire radikaler og til sidst oxidativ stress. (Kinnunen et al 2005).

Oxidativ stress som følge af træning er veldokumenteret hos heste og har været forbundet med nedsat fysisk ydeevne, muskeltræthed, muskelskader og overtræning. For at forebygge oxidativ stress, indeholder kroppen et stort netværk af antioxidanter, der enten forhindrer ROS-dannelse eller fjerner frie radikaler.

Anstrengende fysisk træning, hvor forbruget af ilt øges kan resultere i en tilstand af oxidativ stress. (FisherWellman og Bloomer 2009b). Forsvarsmekanismer, der klarer oxidativ stress afhænger primært af sammenspillet mellem flere endogene og diætetiske antioxidanter. (Sen et al. 2000).

Curcumin har en bemærkelsesværdig antioxidantaktivitet og dens vigtigste hovedopgave er at beskytte cellerne fra skade, forårsaget af frie radikaler. Det har vist sig at være mere effektivt end vitamin C og vitamin E (Sharma OP).

HYALURONSYRE

Hyaluronsyre er i hele kroppen og findes i binde-, epitel- og neurale væv. Det er en af hovedkomponenterne i den ekstracellulære (omkringliggende) matrix i leddet. Hyaluronsyre er bl.a. ansvarlig for den tykflydende konsistens og de smørende egenskaber som ledvæsken besidder, der sikrer korrekt og jævn bevægelse af leddet.

Dens funktion er at binde vand og at smøre bevægelige dele af kroppen såsom led og muskler. I bruskmatrixen findes aggrecan som er den vigtigste proteoglycan (protein), der bindes med Hyaluronsyre og link proteiner, som giver den gelstruktur, der giver brusken sin bærende egenskaber (Kiani et al 2002). Hyaluronsyre virker også som en effektiv renser for frie radikaler og celleaffald i leddene (Laurent et al 1996, 1995).

En undersøgelse på Rood and Riddle Equine hospitalet i Lexington rapporterede, at oral HA reducerede hævelsen i leddet efter operation i forbindelse med artroskopisk (kikkertundersøgelse) fjernelse af en OCD-læsion i tarsocruralleddet (haseleddet). I en anden undersøgelse, var hestene suppleret med 100 mg oralt hyaluronsyre dagligt, som viste forbedret sundhed på alle parametre.

Der er mange typer hyaluronsyre: renset HA fra hanekamme, hydrolyseret kylling brusk; de matcher dog ikke de biologiske egenskaber af naturligt fundet HA i kroppen. Hyaluronsyren der bruges i KURASYN 360X er renset HA udvundet af mikrobiel fermentering og er næsten identisk med naturlig HA.

Der er offentliggjort beviser for oral absorption, Journal of Agriculture Food og Kemi undersøgte optagelsen af ​​hyaluronsyre hos dyr. Undersøgelsen viste at hyaluronsyre optages i blodbanen og væv, især bindevæv efter oral indtagelse af renset HA afledt af mikrobiel fermentering.

 KURASYN 360X

Er et supplerende fodertilskud til heste indeholdende højt biotilgængelig Curcumin kombineret med hyaluronsyre. Det hurtigtvirkende curcuminekstrakt, er kompleks dannet med en naturligt forekommende oligosaccharid, som har væsentligt bedre absorption sammenlignet med standard gurkemeje.

  • Indeholder kraftfulde og naturlige antioxidanter.
  • Det aktive materiale i KURASYN 360X indeholder mere end 4X mængden af aktivt curcumin sammenlignet med gurkemeje.
  • Curcumin i KURASYN 360X er 85X mere biotilgængeligt end standard Curcumin fra gurkemeje.
  • Indeholder 150 mg hyaluronsyre pr. 50 ml foder, som kan hjælpe med vedligeholdelse af ledvæsken.

ANVENDELSE?

  • Før og efter perioder med fysisk stress.
  • Heste i hård træning.
  • Restitution efter træningspas og længerevarende transport.
  • Til vedligeholdelse af normal led funktion.
  • I perioder med genoptræning fra skade.
  • Til heste med ømme muskler.