Udgivet i

Hvorfor Cortaflex?

Hvorfor Cortaflex?

Cortaflex leverer essentielle spormineraler og byggesten, som er nøgleforbindelser til fælles sundhed. Vedligeholdelse af sund ledvæske er det vigtigste formål med Cortaflex.

Heste oplever slid på brusken i leddet gennem hele livet, men i sær heste i intens konkurrence og belastende træning eller gennem aldring kan have en større belastning. Brusken kan med den hårde belastning blive beskadiget over tid og ledvæsken vil dermed blive mere tynd i konsistensen. Dette reducerer den stødabsorberende egenskab i leddet, hvilket forårsager smerte og i sidste ende halthed.

Byggestenene i Cortaflex hjælper kondrocytter (ledceller) med at opretholde deres gode processer i leddet. Disse nøgleforbindelser er:

  • Kollagen – Der hjælper med at give styrke til brusken og er nødvendig for chondrocytternes aktivitet (Chondrocytter er særlig celler, der danner brusk).
  • Hyaluronsyre (HA) – Er en nøglekomponent i ledvæsken. Danner ledvæske, som smører leddet og tilfører næringsstoffer til brusken.
  • Aminosyrer – Specifikke aminosyrer som glutamin kombineres med kroppens glukose for at danne glukosamin, hvilket giver brusken fleksibilitet og hjælper med at opretholde den svampet.
  • Kobber, mangan og silicum – Disse vigtige sporstoffer hjælper hesten med at producere dens eget chondroitin, hyaluronsyre og kollagen.
  • Methylsulfonylmethan (MSM) – Dette giver en biotilgængelig svovlkilde, der understøtter svovlholdige bindinger i bruskmatrixen.


Cortaflex HA Super Fenn indeholder derudover plantekstraterne fra Boswellia og yucca, der er rige på antioxidanter, der er kendt for af øge komfort og mobilitet i led og muskler. Super Fenn er derfor særligt velegnet til aktive ride- og konkurrenceheste, ved skader, samt ældre heste med slid i kroppen.