Udgivet i

SynBioVit kan booste hoppens råmælk

Levende gærkultur (Saccharomyces Cerevisiae) kan forbedre kvaliteten af hoppens råmælk, ved at tilføre et øget antal hvide blodlegemer til de første livsvigtige mælkedråber og dermed sikre føllet et endnu stærkere immunforsvar.

SynBioVit er et tilskudsprodukt til heste, der indeholder levende gær, Saccharomyces Cerevisiae, prebiotika og B-vitaminer.

  • Saccharomyces Cerevisiae øger næringsfordøjeligheden, ved at øge aktiviteten af ​​fiberfordøjende bakterier i bagtarmen.
  • Prebiotika fungerer som et substrat, der stimulerer de sunde mikrobielle populationer i tarmen.
  • B-vitaminer er de vigtigste næringsstoffer, der er involveret i stofskifte og frigivelse af energi.

Levende gærkultur og råmælk
Råmælk er altafgørende for det nyfødt føl, da det fødes uden det indre specifikke immunforsvar. Føllet er derfor afhængig af, at få tilført antistoffer (makroproteiner) fra råmælken inden for de første 12 levertimer, for at kunne bekæmpe sygdomsfremkaldende mikroorganismer.

Råmælk indeholder ligeledes hvide blodlegemer (leukocytter) og der ønskes et højt indhold af mononuklære leukocytter i råmælken. De to hovedtyper af mononukleære celler, der findes i hestens immunsystem er monocytter og lymfocytter (T-celler, B-celler og naturlige dræberceller) og ved af forøge mængden i den første råmælk, sikres en optimering af føllets immunudvikling.

Det er dokumenteret, at en daglig tildeling af den levende gærkultur, Saccharomyces Cerevisiae, har en positiv effekt på fordøjelsessystemet og dermed forøget indholdet af mononuklære celler i hoppens råmælk og forbedret den cellulære profil.

Gærkulturen blev tildelt i 3 måneder inden forventet foling. Prøver af råmælk, inden 1. laktation og indtil 24 timer efter foling, påviste et positivt forhøjet indhold af mononukleære celler i forhold til råmælk fra kontrolgruppen.