Udgivet i

HH Care Fiber Plus

Større piller og hårdere pelleteret foder kan forbedre hestens fordøjelse!

Ved at anvende større pellets i foderkrybben, vil hesten bruge længere tid på at spise foderet og dermed vil det øge spytproduktionen til yderligere sekretion. Denne forbedring vil kunne give større beskyttelse mod mave- og fordøjelsesproblemer. Dette kan være et bedre valg en traditonelt müslifoder til heste, sagde et team af tyske forskere, især for præstationsheste, der ofte er langt mere udsatte.

I en undersøgelse blev der målt tyggemønstre, sammenlignet med den tid, det to seks varmblodshopper at spise 1 kg. alm små pellets, kontra 1 kg. pellets der var ca. 3 gange større. Pillerne var fra samme batch af blandede kerner, frø og græsser, og hopperne fik samme mængde hø over hele dagen.

Undersøgelsen viste at hestene brugte generelt længere tid på at spise de store piller, modsat de små. Hestene tyggede også markant mere på de større pellets, hvilket producerer mere gavnligt spyt.

Fakta: Høj spytproduktion er fordelagtigt til neutralisering af sure pH værdier i mavesækken. Dette er især vigtigt for sportsheste, der ligger i højere risiko for at udvikle mavesår.

Undersøgelsen gav samtidig anledning til at konkludere, at større pellets var kraftigere i brudstyrken og at denne kombination sandsynligvis var udslagsgivende for deres positive observationer. Desuden blev det fremhævet at større piller kan være en fordel for hestenes tænder, da de øgede tyggebevægelser gav et mere fordelagtigt slid på hestens tænder, hvilket kunne have en betydning for at reducere skarpe og ujævne tandspidser.

HH Care Fiber Plus

Fiber Plus er en stor 10 mm pille der er udviklet som en kvalitetspille med karakter og stor velsmag. Fiber Plus har et højt indhold af fordøjelige fibre, der giver ekstra tyggetid, spytproduktion og mæthed. Det nøje afstemte indhold af essentielle næringsstoffer er tilpasset danske forhold, og giver en optimal balance mellem vitamin og mineraler.

Mange kan efterhånden nikke genkendende til, at Fiber Plus giver en veltilpasset hest, der elsker sit foder. Fiber Plus er særdeles velegnet til større hestestalde, da foderet nemt kan tilpasses flere hestetyper. Fiber plus bliver i dag brugt med stor succes i både konkurrencestalde, rideklubber, avlsstalde og travstalde.

HH Care Fiber Plus 10mm. 20 KG Fordøjelige fibre til din hest